Bekkenbodem Therapie

Bekkenbodem Therapie

Bekkenbodem Therapie

Het is verrassend hoeveel vrouwen, jong volwassenen hinder ondervinden van licht tot ernstig urineverlies...zonder te weten dat hier oplossingen voor bestaan.  Als bekkenbodem therapeut kunnen we u helpen om deze problemen onder controle te krijgen. 
Naast urinaire incontinentie is de bekkenbodem therapeut als specialist opgeleid om tal van klachten van de spieren van de bekkenbodem te behandelen en u te helpen om deze onder controle te krijgen. 

Deze klachten zijn onder andere:
- langdurig bedplassen bij kinderen
- problemen met zindelijk worden bij kinderen (zowel urinair als fecaal)
- veelvuldig nachtelijk plassen
- incontinentie van stoelgang en de onmogelijkheid om windjes op te houden
- urineverlies/erectiestoornissen bij mannen al dan niet na een prostatectomie
- verlies van controle over uw stoelgang - en plaspatroon na operatieve ingrepen en / of bevallingen
- pijn bij seksuele betrekkingen (dyspareunie, vaginisme)  en / of seksuele disfunctie / erectiele stoornissen bij mannen
- pre- en postnatale therapie
......

Naast de bovengenoemde klachten is dynamisio gespecialiseerd in de behandeling van het bekken bij zwangere vrouwen en de behandeling van perinatale bekken klachten.

Aan de hand van een vraaggesprek, een klinisch bewegingsonderzoek en, indien aangewezen, een inwendig onderzoek maakt de bekkenbodem therapeut een analyse waarbij de bevindingen van het onderzoek en de aanwezige symptomen samen een licht werpen op de oorzaak van uw klachten en hoe deze het best worden aangepakt. 
De eerste stap in de behandeling is u informeren en adviseren over uw drink-, stoelgang- en plasgewoonten, mogelijk wordt er gevraagd om een plas / of stoelgangkalender bij te houden.   Daarnaast wordt er, al dan niet met inwendige controle, aangeleerd om de spieren van de bekkenbodem correct aan te spannen.  In functie van uw klachten krijgt u oefeningen om de kracht en uithouding van de spieren van de bekkenbodem te optimaliseren.  Het doel is om door toepassing van deze oefeningen in uw dagelijks leven de klachten onder controle te krijgen.  

Bij sommige klachten is de therapie iets anders opgebouwd, in het geval van pijn bij seksuele betrekkingen bvb is het belangrijk dat men eerst leert om de spieren van de bekkenbodem te ontspannen vooraleer er gewerkt kan worden aan het optimaliseren van kracht en uithouding. 

Dynamsio werkt voor de behandeling van mensen met pijn bij seksuele betrekkingen, wel of niet veroorzaakt door seksuele trauma's, en / of seksuele disfunctie nauw samen met seksuologe Eva Straus.   Als seksuologe is Eva Straus gespecialiseerd in de begeleiding van het emotioneel verwerkingsproces bij mensen met klachten van seksuele disfunctie. 
Indien u een gesprek met Eva wenst in te plannen kan u haar contactgegevens onderaan deze pagina terugvinden.

Bij de behandeling van kinderen wordt aan de hand van een vraaggesprek de klachten alsook de drink-, stoelgang- en plasgewoonten in kaart gebracht.  Mogelijk wordt er gevraagd om een plas / of stoelgangkalender bij te houden.   Op een speelse manier wordt aan de kinderen het belang van de spieren van de bekkenbodem en waar deze liggen uitgelegd.  Daarna wordt hen aangeleerd om de spieren van de bekkenbodem te gebruiken.   

Bij de prenatale begeleiding is de behandeling gericht op het voorbereiden van het lichaam van de kersverse mama op de bevalling alsook op de bewustwording van de spieren van de bekkenbodem om eventuele postnatale klachten op te vangen.  Postnataal wordt verder gewerkt aan het optimaliseren van de controle over de spieren van de bekkenbodem alsook worden er oefeningen gegeven om het lichaam terug in conditie te krijgen. 


Deel deze pagina!

Seksuologe Eva Straus

Dynamisio werkt als erkend bekkenbodem therapeut samen met 'seksuologe Eva Straus'.
Wenst u een gesprek met haar in te plannen?  Contacteer Eva via volgend e-mailadres: 
                               seksuoloog.evastraus@gmail.com

Samenwerking Bekkenbodem Kinesitherapie