Manuele Therapie

Manuele Therapie

Als manueel therapeut kijken we naar het totaalbeeld van uw klachten. Zowel de musculaire als de artrogene functiestoornissen worden in kaart gebracht.
Daarnaast kijken we ook naar de neurologische componenten of verbanden die er mogelijk kunnen zijn.

Als manueel therapeut analyseren we de symptomen en aan de hand van het klinisch onderzoek worden de onderzoeksbevindingen geïnventariseerd om zo de oorzaak van de klachten te determineren.

Ook de behandeling is een totaalaanpak van mobiliseren, manipuleren (indien aangewezen), weke delen technieken, corrigeren en begeleiden van het houdings-bewegingsapparaat om, aan de hand van oefeningen, terugkerende klachten te voorkomen.

Dynamisio is ervaren in het trainen van de 'core stabiliteit' dit zowel bij sporters volgens de principes van de 'performance stability - performance matrix' alsook de training van de core stabiliteit volgens de principes van 'kinetic control' bij mensen met recidiverende klachten bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten.  
Via deze oefeningen om uw 'core stabiliteit' te optimaliseren krijgt u een betere controle over uw houding waardoor de bovenste en onderste ledematen beter worden aangestuurd tijdens het bewegen.   Op deze manier kan men de intensiteit van terugkerende klachten verminderen of deze klachten zelfs voorkomen.  

Door middel van manueel therapie kunnen tal van klachten verholpen of verlicht worden.  

- wervelkolomklachten: zowel van de lage rug als thoracaal en cervicaal (lumbago, pijn, verminderde mobiliteit, hernia, spiergerelateerde rugklachten,.....)
- spanningshoofdpijn, duizeligheid, ...
- craniomandibulaire klachten (kaakgewrichtklachten),
- piriformissyndroom,
- bekken gerelateerde klachten, 
- tal van sportletsels: verstuikingen, krampen, pijn, spier-en gewrichtsgerelateerde sportletsels, 
......

Deel deze pagina!