Pre - en Postnatale  Kinesitherapie

Pre - en Postnatale Begeleiding / Kinesitherapie

Pre - en Postnatale Begeleiding / Kinesitherapie

Dynamisio is gespecialiseerd in de behandeling van het bekken bij zwangere vrouwen en de behandeling van perinatale bekken klachten.
Als pre - postnataal kinesitherapeut kunnen we u helpen om lichamelijke klachten tijdens en na de zwangerschap onder controle te krijgen.  

Als perinataal bekkenbodem therapeut is Dynamisio gespecialiseerd in het behandelen van alle klachten rond de zwangerschap en dit zowel pre - als postnataal.   

Deze klachten zijn onder andere:
- bekken - rugklachten zowel pre - als postnataal
- bekkeninstabiliteit
- begeleiding bij het voorbereiden op de bevalling
- verlies van controle over uw stoelgang - en plaspatroon na bevallingen en / of sectio
- littekenbehandeling na sectio / keizersnede
- spierversterkende oefeningen voor de buikspieren na vaginale bevalling / sectio
- spierversterkende oefeningen voor de buikspieren bij diastase
- spierversterkende oefeningen voor de bekkenbodem spieren
- postnataal herstel en begeleiden van de hervatting van sport - en/of bewegingsactiviteiten
......
Voor een duidelijk overzicht van de klachten klik hier

Aan de hand van een vraaggesprek en een klinisch bewegingsonderzoek wordt er pre - of postnataal een analyse gemaakt waarbij de bevindingen van het onderzoek en de aanwezige symptomen samen een licht werpen op de oorzaak van uw klachten en hoe deze het best worden aangepakt. 

Bij de prenatale begeleiding is de behandeling gericht op het voorbereiden van het lichaam van de kersverse mama op de bevalling alsook op de bewustwording van de spieren van de bekkenbodem om eventuele postnatale klachten op te vangen.
Tijdens de zwangerschap wordt er tevens gekeken naar uw houding - en bewegingspatroon en er wordt u aangeleerd hoe u de rug / het bekken meer gecontroleerd kan belasten.  Alsook worden bij bekken - en / of rugklachten manuele technieken toegepast om deze klachten onder controle te krijgen.  Hierbij wordt steeds rekening gehouden met het stadium van de zwangerschap.  

Postnataal wordt er, indien aangewezen met een inwendig onderzoek, tevens een analyse gemaakt van de functie en werking van de bekkenbodem spieren.  Er wordt verder gewerkt aan het optimaliseren van de controle over de spieren van de bekkenbodem alsook worden er oefeningen gegeven om het lichaam terug in conditie te krijgen.  
In functie van uw klachten krijgt u oefeningen om de kracht en uithouding van de spieren van de bekkenbodem, alsook de buik- en rugspieren te optimaliseren.  Het doel is om door toepassing van deze oefeningen uw lichaam terug in conditie te krijgen en u te begeleiden bij het hervatten van uw gewenste sport- en/of bewegingsactiviteiten.

Pre - en Postnatale Kinesitherapie

Bekkenbodem Therapie

Deel deze pagina!