Sport Revalidatie

Sport Revalidatie

Als sporter train je om je grenzen te verleggen, je conditie te optimaliseren, je techniek te perfectioneren. Dit alles om 'die wedstrijd' te winnen, 'die wedstrijdtijd' te verbeteren of dat 'niveau hoger te gaan' binnen je sport. Ondanks inzet en training lukt het soms toch niet om je techniek te verbeteren, andere keren gooien blessures roet in het eten...
Deze blessures kunnen van allerlei aard zijn, o.a.: 

- verstuikingen, 
- klachten door overbelasting,
- tendinitiden,
- zweepslag, 
- ligamentaire of musculaire problemen bij verminderde proprioceptieve aansturing van de verschillende gewrichten van de bovenste en onderste extremiteiten, 
- rug-en bekkenklachten,
- schouderklachten,
- core stability training aangepast aan de uitgevoerde sport
.....

Mobirise Website Builder

Hendrik Eryatmaz, BCAT basketbal.

Mobirise Website Builder

Ruby Goedhart (18 jaar), Europees Kampioen Kyokushin Karate zwaargewicht. 

Om duurzaam af te rekenen met terugkerende blessures en op verantwoorde wijze je prestatieplafond te doorbreken kan je bij Dynamisio een 'persoonlijk sportspecifiek revalidatietraject' volgen. Bij dit traject wordt door middel van een testbatterij (The Performance Matrix) een sterkte / zwakte analyse uitgevoerd. Na deze analyse weet jij hoe je je lichaam aanstuurt en wat de sterke maar ook de zwakke schakels in jouw lichaam zijn.
Met deze kennis wordt vervolgens een gepersonaliseerd sport specifiek trainingsprogramma opgesteld. Je krijgt door deze persoonlijke aanpak een betere controle over je sportlichaam en zo ook een groter rendement bij trainingen en wedstrijden.

De test zelf duurt 1 uur en na de test krijg je het oefenprogramma aangeboden. 
Om optimaal resultaat te bereiken moeten de programma's goed gemonitord worden. Daarom kom je minimaal 1 keer per maand terug bij de kinesitherapeut om je oefeningen door te nemen en weer nieuwe oefeningen te krijgen. Er moet immers progressie gemaakt worden in het verbeteren van de zwakke schakels.
Ook het opvolgen middels een videoconsult behoort tot de mogelijkheden.

Het Dynamisio team heeft al jarenlang ervaring in de begeleiding en behandeling van topsporters in verschillende sportdisciplines.  Onder andere door het begeleiden van beloften binnen het Olympisch netwerk van Zeeland en door de samenwerkingen met topsportscholen.  Op deze manier is Dynamisio actief in het begeleiden van topsporters met als doel het optimaliseren van hun belastbaarheid, het verbeteren van hun techniek alsook de behandeling en preventie van blessures.

Deel deze pagina!